|Home| |Music| |Games| |Download Songs| |Lyrics| |18SX| |TV(Live)| |PERMINTAAN LAGU| |FORUM|

Blogger Kick Start
Thursday, May 3, 2007
PENGUMUMAN PENTING!!
Kepada Semua Peserta Blogger Kick Start.

Assignment Minggu Keempat akan dilanjutkan sehari di sebabkan oleh permintaan dari Advokat (Mr Vernon_Kedit). Ini kerana beliau ingin para peserta mempersembahkan assignment yang lebih berkualiti dan bermutu.

Berikut tarikh, masa dan hari bagi peserta untuk menyiapkan assignment masing-masing:

Tarikh: 4 MEI 2007

Hari: Jumaat

Masa: 2PM

Harap Maklum!!!

 
posted by Ujang_MD at 4:39 AM | Permalink |


15 Comments:


  • At 8:58 PM, May 03, 2007, Blogger Mr. Manager

    Adam Dryx, do you know that a lot of people can't stand how busybody you are? You try to show how "clever" you are and how "nice" you are and you always try to give your "advice" and "opinion". But you think those people actually care? Do you know they are laughing behind your back?

    I am responding to the comments you left at NingClix forum, and this is my reply:

    Me kejar glamour? My dear, dear Adam. If I really wanted glamour, I could have had it many years ago when Kak Cham and Shaharudin and Abie and so many other editors of newspapers and magazines approached me to write cover stories on me and how I re-directed Ning's career. But I turned them all down and said "Ning first". They still approach me but I still turn them down. Not many people know this, only Ning and very close friends and the editors themselves. Don't believe? Ask them.

    When TV3 approached me to be a judge on Gang Starz way back in November last year, I said NO. They asked again in December, I said NO. They asked again, in January. I still said NO. And finally, Dato Farid himself, the CEO of Media Prima called me a month before the show and asked. So I said YES, because no one says no to Dato Farid. Don't believe? Ask Dato Farid himself, ask Kak Kelly, Abg Pian and Nini and all the TV3 staff yang involved.

    You know who's the one yang kejar glamour? YOU. Tak habis habis promo sendiri kat mana mana blog letak komen yang konon kononya munasabah dan tak habis habis masuk forum dan chatbox kat merata tempat just to shout to be heard. But guess what? People tell me they just ignore you because they know your style and dah lali dengan sikap you yang "I know it all".

    Even Blogger Kick Start ignore you, tapi memang you tak malu, kan? Siap buat assignment lagi just to prove something and just to be heard. I really feel sorry for you. Please, sedar sikit.

    So you think this whole glamour thing is all new to me? Please la, Adam. Eight years in the music industry, I could have had it right from the start, but real professionals don't see the need for glamour. People who are in the industry knows who we are and we don't need to advertise ourselves like what you are doing right now.

    Don't even try to talk to me like you are such an expert in the industry because no one in the industry even knows who you are.

    To all 7 contestants, please do not read Adam's posting on Dafi because it is misguided, biased, and lacks any real substance or credibility. It is written by someone who thinks he knows the music industry when really he has no idea whatsoever.

    And Adam, in future, don't try to question anyone's sexuality. It is not your place or right to do so. You try to cast doubt on Dafi's sexuality but at least Dafi has never been seen in Blue Boy or other gay clubs like yourself and your friends who hang out at all those questionable places.

    Kak Red and Tuan UjangMD, please do not delete this comment. I want EVERYONE to read it. Sekian, thank you.

     
  • At 9:29 PM, May 03, 2007, Blogger Mr. Manager

    Oh, and another thing. Next time you want to "advice" Dafi on how to answer questions on his sexuality, just make sure there are no youtubes of you in drag performing at gay clubs. It completely destroys any credibility you might have.


    http://www.youtube.com/watch?v=pgORLac8cmI

    Serdang Idols' AWAN YANG TERPILU

     
  • At 9:45 PM, May 03, 2007, Blogger Mr. Manager

    And just in case you deny it's you, here's a youtube posted by someone called adamdryx...ooppsss, that's YOU. Also in drag at Musictheque, the gay club at Hotel Istana, performing...yes, again, AWAN YANG TERPILU. Thank you for supporting Ning.

    http://www.youtube.com/watch?v=XaY_T8bYW3o

    And I've saved a copy just in case you try to delete it.

     
  • At 10:31 PM, May 03, 2007, Blogger Mr. Manager

    "Disclaimer : Sebarang tulisan/komen ADam untuk Program BKS ini adalah berdasarkan pendapat ADam semata-mata. Komen-komen yang ADam berikan SAMA SEKALI TIDAK MEMPENGARUHI pihak Hakim mahupun ADvokat.
    Jika terdapat persamaan, semuanya adalah secara KEBETULAN. (But then, if the Hakim and ADvokat refer to my comments as their references, nothing much i can do.. It is their OWN responsible on what their own doing!)
    Harap maklum dan terima kasih!"


    Betapa angkuhnya disclaimer yang Adam letak di penghujung postingnya pasal Dafi. Ketara dia ada very disillusional and grand ideas about himself. Adam, are you a professor in music? Or perhaps you are a legend like M. Nasir or Freddie Fernandez? You really, really, REALLY think that Kak Red and I would take you as a reference point??? It's hilarious!

     
  • At 9:12 AM, May 04, 2007, Blogger ADam Dryx

    Astaghafirullahalazimmm....

    Motif ADvokat tetiba ngamuk ngan ADam??? Buang tebiat apa ke???

    Mr. Manager,.. are you ok?
    Did you take your medicine today??

    Whatever happened to you, i hope you will get well and better soon. Take a really good care of yourself.

    Nanti kena serang darah tinggi lagi susah pula...

    Break a leg!

     
  • At 12:44 PM, May 04, 2007, Blogger Mr. Manager

    Is this the best you can do? Pretend to not know what's going on? Oh dear, dah hilang taring, ek?

    Come on la, Adam, playing innocent ain't saving your skin this time. You think people haven't read your ridiculous attack on me at NingClix Forum?

    Those who haven't read what Adam wrote in NingClix Forum and how he called me all sorts of things, please have a look. Click on my link and at my blog, click on NingClix Forum, then click on Kopitiam Board and Dafi AF5 thread.

    But you know what really pissed me off the most? How you attacked an innocent, helpless person like Dafi. Someone who has done nothing wrong against you but you dare to even cast doubt on his sexuality when you yourself are a drag queen. That just shows your true colours and busuk hati.

    Enough said. Period.

    And oh, saya dimaklumkan bahawa Adam ada hati nak jadi penaja untuk BKS tetapi malangnya offer dia tidak diterima, malah langsung tidak dilayan. Kesian ko Adam, tidak dilayan. Patutlah macam tak puas hati dengan BKS jugak. Berdendam lah tu. Adam, Adam, grow up, my dear and stop seeking glamour. Cukuplah dengan glamour yg ko meraih kat BlueBoy sebagai drag yang tidak seberapa tu.

     
  • At 3:58 PM, May 04, 2007, Blogger Terang Bulan

    Well said Mr Vernon

    Sapa yg menyampah ngan Mamat Adam ni, sila angkat tangan!!!

    Wow, ramainya...

     
  • At 9:04 PM, May 04, 2007, Blogger ADam Dryx

    Assalamualaikum,...

    Salam sayang kepada semua para pembaca...

    Bagi menghormati BKS, ADam dinasihatkan supaya tidak memberikan sebarang komen berkenaan komen-komen yang diberikan oleh Tuan Mr. Manager ini.

    Sekian,
    Terima kasih.

     
  • At 9:29 PM, May 04, 2007, Blogger Mr. Manager

    Eh eh, sejak bila Adam dengar nasihat? Kan mulut ko tu mulut laser adik adik berangan yang tembak sesuka hati ala ala engage mouth before engaging brain?

    Menghormati BKS? Now that's funny.

    I personally think it's more a case of "better shut up since I've been found out before I get shot down even more and better try to redeem what's left with sweet words."

    Oh well, who knows, kalau benar yang you dengar nasihat, elok jugak. Good to see you finally change your style and character lah. But a bit too late also lah.

    Yes, my friend was right. I am evil. To those who ask for it.

    Sekian, terima kasih.

     
  • At 10:13 AM, May 05, 2007, Blogger ADam Dryx

    Bissmillahirahmanirrahim.
    Ya Allah ya Tuhanku!
    Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.

    Aku bermohon kepadamu ya Allah, semoga Engkau menjauhkan aku dari sifat-sifat takbur dan hasad dengki.

    Amin amin ya rabbil alamin!

     
  • At 11:25 AM, May 05, 2007, Blogger Mr. Manager

    Have a care, Adam, when invoking God's name. Have a care. He sees and knows our hearts.

    Hasad dengki is something you display very well indeed at NingClix forum when attacking me and calling for my resignation as Ning's manager and when calling me a dog and when raising doubt and questions as to Ning's lack of an album in 3 years, so I'm amazed you even dare to invoke God's name. Or have you conveniently forgotten your actions? Have you no fear of the Almighty?

    Sudahlah Adam. All I want is a sincere apology and I will leave you alone. But I guess you'll never admit to your mistakes and you're too arrogant to offer an apology. So, prove me wrong and surprise all of us with an apology.

     
  • At 10:26 PM, May 05, 2007, Blogger ADam Dryx

    Auzubillahhimina syaitannirajim...
    Bissmillahirahmanirahhim...

    Ya Allah ya Tuhanku,
    Ampunkanlah dosa-dosaku, ampunkanlah dosa kedua ibubapaku,
    Lindungilah mereka sepertimana mereka melindungi aku,
    Peliharalah mereka dibawah rahmat-Mu sebagaimana mereka memeliharaku...

    Ya Allah ya Tuhanku.
    Sesungguhnya Engkau Maha Mendengar lagi Maha Mengasihi.
    Andainya aku tergolong di kalangan orang-orang yang dizalimi, kau ampunkanlah dosa orang-orang yang menganiayai aku...

    Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun. Dan hanya Engkaulah juga tempat aku berlindung.

    Amin amin ya rabbi alamin.


    Salam sayang ADam ucapkan kepada semua para pembaca.

    May ADam wish you all at the best of health, dan gembira berada dikalangan insan-insan yang tersayang...

    Komen ini ADam tulis pada hari Sabtu, May 05th 2007.. pukul 5.07 waktu tempatan (Dubai UAE).

    Lebih kurang 3 minggu yang lalu, pada tanggal April 13th, 2007 pada pukul 10.31 am (waktu Malaysia), ADam telahpun memohon maaf kepada Mr. Manager di NingClix. ADam serahkan kepada kebijaksanaan anda semua untuk membaca permohonan maaf ADam itu dan membuat penilaian.

    Dengan lampiran laman pautan yang ADam berikan, tidak timbul isu ADam tidak memohon maaf. Dan kini, 3 minggu telahpun berlalu.

    Sesungguhnya, ADam tidak memahami mengapa Mr. manager telah mengheret isu yang berlaku di NingClix itu ke dalam Blogger Kick Start ini.

    Komen-komen yang diberikan jelas menunjukkan tiada rasa hormat beliau terhadap program Blogger Kick Start ini.

    Forum NingClix adalah tempat perbincangan dan setiap komen yang diberikan perlulah dibaca dengan hati yang terbuka kerana ianya ditulis atas tujuan kebaikan semata-mata. Di NingClix, ahli forum berkongsi pengetahuan, menegur dan bertukar pandangan.

    Pada hemat ADam, apa yang berlaku di NingClix biarlah berakhir di NingClix. NingClix dan Blogger Kick Start adalah dua laman web yang berbeza.

    Tuan Mr. manager,
    Adalah kurang sopan sekiranya membicarakan apa yang berlaku di NingClix di dalam BKS ini. Perbuatan Tuan ini hanya membuatkan saki baki rasa hormat ADam pada anda lenyap sama sekali.


    Pengenalan

    Blogger Kick Start adalah salah satu Program yang mana tujuan Utama dibuat adalah untuk mengeratkan lagi hubungan sesama Blogger serta sekaligus dapat menambahkan lagi ilmu pengetahuan secara langsungnya.. Blogger Kick Start diadakan juga adalah semata-mata untuk mewarnai Dunia Blogging yang semakin hari semakin meriah dengan kehadiran blogger-blogger baru yang mula menjinakkan diri dalam penulisan ini....Pemilihan peserta akan dibuka pada 1-7 April 2007 dan bermulanya Blogger Kick Start pada 10 APRIL 2007 Ini. So apa tunggu lagi?? Jom ramai-ramai kita meriahkannya.. ...

    Konsep Blogger Kick Start
    Awal-awal lagi ingin dimaklumkan... Blogger Kick Start ini diadakan sekadar hanya untuk hiburan (suka-suka). Jika anda rasakan program ini tidak bersesuaian dengan diri anda.. sila pastikan anda tidak terjebak kerana tidak mahu ada rungutan atau segala rasa tidak puas hati kelak. Konsep Blogger Kick Start adalah bersifat "NO MERCY" (Tiada Belas Kasihan).Membawa maksud.. para peserta terpaksa terima bulat-bulat (bantahan tidak akan dilayan)... keputusan yang dibuat oleh Blogger Kick Start. Selain itu, Hakim & Advokat (Juri Jemputan) berhak mengatakan apa jua kepada para peserta (walaupun akan menyebabkan para peserta berkecil hati) atau dengan erti kata lain.. jika putih lah kat Hakim & Advokat (Juri Jemputan).. maka putih lah kata para peserta.. OK?? Haa... parah.. so pikirkan la.. sebelum nak masuk......


    ADam melihat Blogger Kick Start adalah wadah untuk kita berilmiah, mengembangkan ilmu dan seterusnya memperbaiki diri untuk menjadi insan yang bermartabat tinggi lantas disegani dan dihormati. Bukan sekadar program picisan untuk membuang waktu. Amat tinggi martabatnya.

    ADam sekali lagi menyerahkan kepada anda semua pembaca budiman yang ADam hormati untuk membuat penilaian kepada komen-komen yang ditulis oleh Mr. Manager di atas.

    Sebarang penilaian yang anda buat, ADam usulkan supaya kita semua menggunakannya untuk dijadikan panduan dalam memperbaiki diri kita setiap hari.

    Setiap perkara yang berlaku ada tersurat hikmah dan tersirat pengertian disebaliknya.

    ADam ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada penulis blog Mutiara-Hati.BlogSpot kerana melalui blog mutiara-hati itu banyak yang Adam pelajari. ADam amat-amat menyanjung tinggi keperibadian penulis blog tersebut.

    ADam amatlah berharap agar Blogger Kick Start ini juga akan melahirkan penulis-penulis blog yang berwibawa, berbudi pekerti tinggi dan pada masa yang sama mempunyai ilmu pengetahuan yang amat luas. ADam sangat sangat-sangat gembira dan berbesar hati sekiranya ADam tergolong dalam kelompok insan-insan yang amat istimewa itu.

    Wasslam.

    Sekian, terima kasih.

     
  • At 8:44 PM, May 06, 2007, Blogger Mr. Manager

    Your apologies at NingClix were all laced with sarcasm and cynicism. You call that an apology? As if people can't see through your tactics.

    I am referring to the comments you left at the shoutbox on BKS. Wajar ke anda mengutuk Dafi di sana dan mempersoalkan assignment saya? Ko hakim ke?

    But you know what, Adam? Whatever you say really doesn't matter because you will always twist and turn the issue to suit your purpose. Not just me, but lots of other people pun dah menyampah dengan sikap you, and that's what matters. :-)

     
  • At 5:38 PM, May 07, 2007, Blogger ADam Dryx

    Walau bertahun anjing yang menyalak bukit, bukit tetap tak akan runtuh.

    Hanya Allah s.w.t yang Maha Berkuasa.

     
  • At 12:22 PM, May 08, 2007, Blogger Mr. Manager

    This is the second time you refer to me as a dog. Well done for showing your true colours yet again, Mr So-called Holy Person who quotes the name of God so trivially but calls others a dog. Aren't you ashamed?

    You know what, Adam? I'm not the only one that is sick and tired of your hollow words. Other bloggers are just as disgusted by your attitude. So we've decided to do the one thing that will really upset you: IGNORE YOU.

    Bye bye and bark all you want :-)