|Home| |Music| |Games| |Download Songs| |Lyrics| |18SX| |TV(Live)| |PERMINTAAN LAGU| |FORUM|

Blogger Kick Start
Tuesday, June 19, 2007
KOMEN ADVOKAT - ASSIGNMENT MINGGU TERAKHIR


payah tol lah jadi assistant si ujang - bz sangat lah dia sampai aku lak yang kena take over. Amik lah dulu komen-komen dari Fiebie ni ye, lain minggu ke lain hari ke kita letak komen Kak Hakim Merah tu pulak.



intan kamaruddin

on shawal : seronok baca your entri about shawal. cara intan susun maklumat mengenai shawal sangat menarik dan tidak membosankan. pembaca tertarik untuk membaca setiap bait tulisan intan. Maklumat mengenai shawal pun banyak, dan rasanya pembaca boleh mengenali keadaan fizikal, spritual,minat, kerjaya dan keluarga shawal dalam sekali jalan. Bahasa yang baik dan menarik.



On Ujang: I love it when you stated your principle of not reading his blog, due to his profound nature in writing about manly male dark hobby. the best part of reading your article about this 3 persons is the way you arrange the whole story. you are not writting about them, but you are telling readers what you know about them in your own way. i love it.



on Kak red: intan menceritakan perkara yang penting mengenai kak red dan itu sudah memadai sebenarnya. walaupun tidak sebanyak maklumat mengenai shawal, tetapi kebanyakkan pembaca sudahpun mengenali kak red. Ayat ini, "Then I went to her page. Oh. I see now. Completely different. Petite, cute mute, comel la sangat" sudah tentu akan memberi anda markah yang banyak dari kak red. Hik


Maliha Anoushka/ Noushy:

statistic has shown that almost 60 percents of university students are women. Why, because they don't wait last minute, they prepare everything early. Akak selalu kalau jadi judge harus akan baca budak pompuan punya entri dulu tau. Yang laki haram, esok nak judging baru nak menulis. Pastu nanti komplen tak menang. Tapi selalu menang mesti lelaki tau kalau pertandingan blog memblog ni. Macam AF juga katanya.Anyway, berbalik pada your write up

on Katarsis : wah, detail sangat ni entri pasal katarsis. almost all information ada, and its funny when you got his real name, but he dont want to give you his picture. hik, akak pun teringin nak tengok jugak. so you gagal menjalankan tugasan anda.acah je...bagus lah. i like it, macam intan you write in your own way. tak straight forward dan tak membosankan. Sempat preach about what is blog, blogger and blogger etiquette. You for once have a very high blog etiquette and principle, and this shown in your strong analysis



on Ujang: i love the way u honestly talk about ujang MD. tanpa rasa ragu-ragu dan takut, you talk about him dan at the same time memberi nasihat secara tidak langsung. Dengan cara yang begitu halus. I love the part you write about ujang more then you write about katarsis and kak red


on kak red: as usual, to know kak red is to love red. to understand the colour of passion, vigour and energy, which three elements yang ada pada this petite woman, a mother of two, a loving wife, a corporate lady, an active sports person and an avid blogger. And as much as you hate red, you still read her blog to find information, and you actually find it interesting and you even say you do like red lingerie and under garment. latently you love red, and not show it, and this show you are sexual dominant person. mati lahhhhhhhh psikologi analysis. sapa jadi your hubby mesti gumbira. i love your entry lah deknon. just simply love it
--


katarsis


Untuk sebuah entri final, you really blew it lah sayang. Agak straight forward dan persembahan kurang menarik. Sepatutnya you go all out kali ini. Cuba sampai kan maklumat dengan cara yang menarik. Biar orang tu tak menarik sekali pun, tapi bila dibaca macam best gila kehidupan orang tu. Contoh macamana Intan explain about Syawal, an executive by profession tapi nampak macam menarik sangat kehidupannya, especially when turns the colour blindness story into something really interesting. Turning a negative into positive. Not that being colour blind is a negative thing. Faham-faham sendiri lah, malas akak nak explain.



Katasis on Intan, Kak Red dan Ujang: Bagi akak, berbanding dengan keempat-empat peserta yang lain, you have all the most information, tapi you copy and paste balik maklumat tersebut dengan cara yang agak membosankan sebenarnya. Maaf i have to be very blunt. Faktor masa barangkali, atau biografi is not you cup of tea. To bad, mereka pilih soalan ini for the final. Akak harap nasib kau baik kali ini, dan kita tengok apa kata judge lain.



Syawal


If points are given to the most creative writings, then you will have almost perfect mark. Menarik cara syawal susun cerita. And you are lucky sebab you dapat bentangkan pasal noushy, seorang wanita yang menarik dengan background famili dan kerja yang menarik. Ini banyak membantu anda menulis sebenarnya. Peserta lain menarik juga, tapi not everyone is sexual councelor and a model at the same time. At the time i am writing this, I am still waiting for your entry on kak red and ujang. Nak tengok macamana you all garap cerita ujang dan kak red pulak.



oke, final comment of Syawal entri on Kak Red and UjangMD. Keeping is simple and str8. A super entri on Kak Red, and a safe entri on Ujang MD. Tak payah ulang-ulang maklumat yang semua orang sudah tahu ya tak. Love it.




Pemenang sudah ada, tetapi keputusan masih diperam kerana organizer masih lagi di luar kawasan liputan. Mohon maaf atas kelewatan, segalanya tidak dapat dielakkan, seharusnya dapat dilunaskan sebelum Kak Hakim pergi bercuti, tetapi terpaksa ditunda lagi apabila Ujang Penganjur pula ditimpa pelbagai cubaan dan dugaan.


Bersabar, insyallah BKS tidak dapat berjanji bilakah tarikh sebenar pengumuman akan dibuat, harap2 sebelum bulan Julai, atau mungkin juga seawal mungkin, by esok lusa. Segalanya bergantung pada kelapangan Penganjur.




 
posted by Ujang_MD at 9:44 PM | Permalink |


0 Comments: